El per què d’un pas endavant

Durant molt temps he expressat la meva creença nacional i de classe des de l’exercici professional. Avui no pretenc deixar de ser el que sóc, una metgessa i mare de família. A més, de fer palès la meva plena disposició per continuar des de Avancem i des de Reus Esquerra Nacional, maldant per un Reus mes just, mes lliure democràtic i més igualitari.

Tinc l’honor de tancar la candidatura de Reus Esquerra Nacional, una candidatura encapçalada per una dona i tancada per un altra dona, imagineu-vos! quin canvi representem no només volem canviar al govern sinó canviar el punt de mira i la manera de fer.

Construïm des de la unitat en la diversitat.

Creiem en el consens del relat comú i del permanent diàleg constructiu.

Arrelats en el compromís ètic.

Ja Aristòtil ens va ensenyar que l’ètica crea els fonaments per procurar la felicitat i la convivència de la ciutat. El nostre compromís ètic és mil·lenari, neix dels ciutadans per millorar la ciutat.

Venim de la consciència nacional i de classe, de tots els socialismes, tant d’arrels utòpics com d’arrel científica.

Fa 47 anys al mes de maig a Paris es va pintar a les parets de la facultat de Ciències Polítiques: “L’acció permet superar les divisions i trobar solucions”

I a la mateixa paret també: “La nostra esperança només pot venir dels que han perdut l’esperança”

És a dir, l’esperança només pot venir dels que són víctimes d’aquesta quarta desamortització que consisteix, avui en la expropiació no sols dels drets comunals i patrimonials sinó també dels drets personals.

. El dret a l’habitatge digne

. El dret a l’educació, base de la igualtat d’oportunitats

. El dret a la salut

La reivindicació de la felicitat és avui tant revolucionària com a l’Atenes que va inventar la democràcia, fomentada en el regne de la raó i la equitat.

La lluita contra totes les desigualtats ens fa demòcrates i sense igualtat no floreix la democràcia.

La del segle XXI serà la revolució ètica i nosaltres la farem nostra.

 

Anna Lafuerza. Candidata per Reus, Esquerra Nacional

This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Comments are closed.